Sufi Hatinya, Jundi Peribadinya

Mulaqah Fasilitator-fasilitator Al-Jazary

Latest topics

» Marhalah Hubungan
Tue Jun 29, 2010 3:09 am by ustazshah

» lifeline 4 gaza... apa peranan kita??
Sat May 22, 2010 11:32 pm by ustazshah

» kenapa bawak islam mesti ada tentangan??? - isu dr asri
Thu Nov 05, 2009 5:26 am by ustazshah

» Umana' tak berjalan?
Fri Sep 18, 2009 11:57 pm by ad13

» komik penghayatan Ummah dan daie
Sat Sep 12, 2009 7:13 pm by ustazshah

» permasalahan ummah zaman sekarang
Sat Sep 12, 2009 6:58 pm by ustazshah

» Sesiapa yang kurang pengetahuannya dalam ilmu Selepas Effect!!!?
Sat Sep 05, 2009 10:11 pm by SirrulAsrar

» RAMADHAN thread ver. 1430
Thu Sep 03, 2009 9:29 pm by Mokhtar

» Hizbut Tahrir......apa pendapat antum?????
Mon Aug 31, 2009 4:57 pm by ustazshah

Navigation

Navigation

Affiliates

free forum

Affiliates

free forum


    Nak tambah kategori/forum?

    Share
    avatar
    ilman92
    Perdana Menteri
    Perdana Menteri

    Male Lokasi : Imperial Capital, Dar-el-Ehsan
    Umur : 25
    Bilangan Pos : 98
    Tarikh daftar : 19/06/2009

    Nak tambah kategori/forum?

    Post by ilman92 on Sun Jun 28, 2009 9:50 pm

    Assalamualaikum WBT.

    Forum ini setakat ini ada beberapa kategori, iaitu:

    1. Sufi Hatinya Jundi Peribadinya - yg berkaitan dgn forum ni sendiri.
    2. Program & Aktiviti - program/kem/ceramah/konsert nasyid/kelas dll.
    3. Bicara Ad-Deen - persoalan ttg ISLAM dan cabang-cabangnya.
    4. Portal Multimedia - muat turun/naik, tips2 teknologi, laman2 menarik, dsb.
    5. Sembang2 - tempat borak santai utk topik2 khusus.

    Dan dalam kategori2 tersebut ada forum2. Contohnya,
    dalam kategori Bicara Ad-Deen, ada forum Fiqh & Da'wah.
    Dalam kategori Sembang2, ada forum Sembang SMIK.

    Memang ana tahu bahawa kategori2 & forum2 ni tak lengkap.
    Jadi, kalau antum ada cadangan nak tambah kategori/forum, boleh buat kat sini.

    Caranya:

    1. Nyatakan jenis, kategori atau forum.
    2. Nyatakan nama kategori/forum yang nak dibuat.
    3. Kalau nak buat forum nyatakan kategori mana ia patut dimasukkan.
    4. Nyatakan siapa yang boleh lihat forum tersebut: Murabbi/Sahabat/Sahibah/Fasilitator/Non-fasi - pilihan campuran dibenarkan (cth: Sahibah & Fasilitator - maksudnya Fasilitator Sahibah saja yang boleh lihat forum tersebut). Perlu diingat bahawa Admin (ana) boleh akses SEMUA forum, tapi privasi forum Sahibah dijaga, insyaAllah.

    Reply pos ini utk tambah kategori/forum. Jangan lupa ikut cara di atas!


    _________________
    Muliaku kerana ISLAM!
    avatar
    ustazshah
    Khalifah Al-Jazary
    Khalifah Al-Jazary

    Male Lokasi : Sekolah Menengah Ibn Khaldun
    Umur : 28
    Bilangan Pos : 44
    Tarikh daftar : 19/06/2009

    Re: Nak tambah kategori/forum?

    Post by ustazshah on Tue Jun 30, 2009 10:19 pm

    ana hajat kalau boleh enta wujudkan forum Bicara UniQ..

    sbb ana hajt untuk jelaskan apa itu UniQ, Matlamat, dan gerak kerjanya....

    n semua sekali boleh tengok///
    avatar
    ilman92
    Perdana Menteri
    Perdana Menteri

    Male Lokasi : Imperial Capital, Dar-el-Ehsan
    Umur : 25
    Bilangan Pos : 98
    Tarikh daftar : 19/06/2009

    Re: Nak tambah kategori/forum?

    Post by ilman92 on Wed Jul 01, 2009 12:03 am

    @ustazshah: wakarimashita.


    _________________
    Muliaku kerana ISLAM!
    avatar
    muslimultimedia
    Orang Baru
    Orang Baru

    Male Lokasi : Al-Jazary madinah, jlan Siratalmustaqim, lot 34950, no. 6494
    Umur : 24
    Bilangan Pos : 25
    Tarikh daftar : 30/06/2009

    Re: Nak tambah kategori/forum?

    Post by muslimultimedia on Wed Jul 01, 2009 2:13 am

    acap, yang sufi hatinye jundi peribadinyer tuh taruk gambar ustat tengah khusyu' istighfar, pastu taruk gambor jundi...

    Mokhtar
    Orang Baru
    Orang Baru

    Male Lokasi : My
    Umur : 24
    Bilangan Pos : 13
    Tarikh daftar : 22/06/2009

    Re: Nak tambah kategori/forum?

    Post by Mokhtar on Thu Jul 09, 2009 11:27 pm

    nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn


    Last edited by Mokhtar on Fri Apr 01, 2016 9:04 am; edited 1 time in total
    avatar
    ad13
    Orang Baru
    Orang Baru

    Male Umur : 23
    Bilangan Pos : 20
    Tarikh daftar : 26/08/2009

    Re: Nak tambah kategori/forum?

    Post by ad13 on Thu Aug 27, 2009 11:44 am

    nk tnye skit..camne nk ltk gmba ye????
    avatar
    ilman92
    Perdana Menteri
    Perdana Menteri

    Male Lokasi : Imperial Capital, Dar-el-Ehsan
    Umur : 25
    Bilangan Pos : 98
    Tarikh daftar : 19/06/2009

    Re: Nak tambah kategori/forum?

    Post by ilman92 on Thu Aug 27, 2009 1:13 pm

    ad13 wrote:nk tnye skit..camne nk ltk gmba ye????
    kat bawah logo al-jazary tu kan ada home, calendar, faq...
    pi kat "Profile"
    pastu enta akan nampak Information, Preferences, Signature...
    Pilih "Avatar"
    pastu kat bahagian "Upload an Avatar from your computer" pilih browse, n pilih lah gambar... pastu Save (kat bawah)
    yg penting, gambar yg nak diupload tu mesti lebih kecik atau sama dgn 150x200 pixels...


    _________________
    Muliaku kerana ISLAM!
    avatar
    ad13
    Orang Baru
    Orang Baru

    Male Umur : 23
    Bilangan Pos : 20
    Tarikh daftar : 26/08/2009

    Re: Nak tambah kategori/forum?

    Post by ad13 on Thu Aug 27, 2009 1:17 pm

    ok..syukron..
    avatar
    ustazshah
    Khalifah Al-Jazary
    Khalifah Al-Jazary

    Male Lokasi : Sekolah Menengah Ibn Khaldun
    Umur : 28
    Bilangan Pos : 44
    Tarikh daftar : 19/06/2009

    Re: Nak tambah kategori/forum?

    Post by ustazshah on Mon Aug 31, 2009 2:56 pm

    tolong letakkan forum Qadhiyah islamiyyah.. ana nak ajak kawan2 ana meriahkan forum ni.. mintak cepat..jazakumullah
    avatar
    ilman92
    Perdana Menteri
    Perdana Menteri

    Male Lokasi : Imperial Capital, Dar-el-Ehsan
    Umur : 25
    Bilangan Pos : 98
    Tarikh daftar : 19/06/2009

    Re: Nak tambah kategori/forum?

    Post by ilman92 on Mon Aug 31, 2009 3:03 pm

    ustazshah wrote:tolong letakkan forum Qadhiyah islamiyyah.. ana nak ajak kawan2 ana meriahkan forum ni.. mintak cepat..jazakumullah
    ok, insyaAllah beres.
    http://fasilitator.forumotion.net/qadhiyah-islamiah-f21/


    _________________
    Muliaku kerana ISLAM!

    Sponsored content

    Re: Nak tambah kategori/forum?

    Post by Sponsored content


      Current date/time is Thu Oct 19, 2017 11:24 am