Sufi Hatinya, Jundi Peribadinya

Mulaqah Fasilitator-fasilitator Al-Jazary

Latest topics

» Marhalah Hubungan
Tue Jun 29, 2010 3:09 am by ustazshah

» lifeline 4 gaza... apa peranan kita??
Sat May 22, 2010 11:32 pm by ustazshah

» kenapa bawak islam mesti ada tentangan??? - isu dr asri
Thu Nov 05, 2009 5:26 am by ustazshah

» Umana' tak berjalan?
Fri Sep 18, 2009 11:57 pm by ad13

» komik penghayatan Ummah dan daie
Sat Sep 12, 2009 7:13 pm by ustazshah

» permasalahan ummah zaman sekarang
Sat Sep 12, 2009 6:58 pm by ustazshah

» Sesiapa yang kurang pengetahuannya dalam ilmu Selepas Effect!!!?
Sat Sep 05, 2009 10:11 pm by SirrulAsrar

» RAMADHAN thread ver. 1430
Thu Sep 03, 2009 9:29 pm by Mokhtar

» Hizbut Tahrir......apa pendapat antum?????
Mon Aug 31, 2009 4:57 pm by ustazshah

Navigation

Navigation

Affiliates

free forum

Affiliates

free forum


    Pendapat tentang komik...

    Share
    avatar
    muslimultimedia
    Orang Baru
    Orang Baru

    Male Lokasi : Al-Jazary madinah, jlan Siratalmustaqim, lot 34950, no. 6494
    Umur : 24
    Bilangan Pos : 25
    Tarikh daftar : 30/06/2009

    Pendapat tentang komik...

    Post by muslimultimedia on Wed Jul 01, 2009 8:02 pm

    Dalam masa yang akan datang, ana ingin terbitkan satu Komik da'wah idea tersendiri, komik ini tentang 5 org sahabat yang ingin melanjutkan pelajaran mereka ke negara Matahari Terbit, dan kebetulan 2 org sahabt lagi terlupa membawa sijil Diploma, tertinggal kat Malaysia, dan mereka ber2 terpaksa graduate semula di sekolah yang penuh dengan Jahiliyah, iaitu Sekolah Tinggi Utara Shibuya, disitu, bermulalah cabaran2 yang menyambar2 mereka. Dan sememangnya tujuan mereka ber5 adalah untuk menyebarkan islam bersama2 di Universiti, dengan izin Allah, 2 org lgi sahabt tidak berjaya melepasi. Arahan baru telah diterima,bahwa mrk ber2 perlu menyampaikan mesej mereka disekolah itu, dan sememangnya kerana Allah dan Islam....
    -------------------------------------------------------------
    Jika sesiapa mempunyai Idea yang lebih bernas, sile ajukan..
    avatar
    ilman92
    Perdana Menteri
    Perdana Menteri

    Male Lokasi : Imperial Capital, Dar-el-Ehsan
    Umur : 25
    Bilangan Pos : 98
    Tarikh daftar : 19/06/2009

    Re: Pendapat tentang komik...

    Post by ilman92 on Wed Jul 01, 2009 8:58 pm

    kira macam abe jundi lah ni?
    dah >17 tapi still high school? Smile


    _________________
    Muliaku kerana ISLAM!
    avatar
    muslimultimedia
    Orang Baru
    Orang Baru

    Male Lokasi : Al-Jazary madinah, jlan Siratalmustaqim, lot 34950, no. 6494
    Umur : 24
    Bilangan Pos : 25
    Tarikh daftar : 30/06/2009

    Re: Pendapat tentang komik...

    Post by muslimultimedia on Wed Jul 01, 2009 9:46 pm

    ilman92 wrote:kira macam abe jundi lah ni?
    dah >17 tapi still high school? Smile
    boleh ler gak, tapi nie pasal sijil lupe nak bawak...

    Sponsored content

    Re: Pendapat tentang komik...

    Post by Sponsored content


      Current date/time is Sat Sep 23, 2017 1:27 pm